Jak může americký autobus rozjet vaši párty?

Nechte si od nás zařídit občerstvení na event - hosté si vychutnají výborné jídlo podávané ve školním autobusu, který znáte z amerických filmů.

Chystáte akci na zahradě, na ulici nebo na dvoře? Objednejte si Booze & Food a užijte si velké i mini burgery s hranolky a dipy, domácí limonády, sendviče a pivo z Vinohradského pivovaru.

Jak a proč se dostal bus z Georgie do pražských ulic? Vyzpovídali jsme jednoho ze zakladatelů, Daniela Mareše ;-) :

Jak celý projekt vznikl a kdo je jeho autorem?

Zrod myšlenky přišel zhruba na konci léta 2016, kdy jsme pro náš bývalý projekt Wake Matylda (pozn. klub vodních sportů, svého času nejnavštěvovanější centrum wakesurfingu a wakeboardingu) chtěli pořídit originální autobus, ze kterého jsme měli v plánu vybudovat spaní pro naše zákazníky. Když jsme viděli, jaké autobusy by šly pořídit, řekli jsme si, že využijeme naší vášně pro vaření a zkusíme vybudovat ojedinělý foodtruck, který by se lišil od ostatních designem i tím, že v něm bude sezení. Celý projekt je tedy v rukou původního týmu Wake Matylda.

Kolik lidí je v týmu?

Čtyřčlenné jádro týmu je spolu již 5 let od projektu Wake Matylda. Ačkoliv se nás všichni ptají na vzájemnou ponorku, tak zatím nikdy nepřišla. Snažíme se nabalovat tým o lidi podobného zaměření, ideálně o někoho, koho známe, kdo chápe naši filozofii a kdo nám pomůže spolutvořit atmosféru, kterou chceme přenášet na naše zákazníky.

Co nabízíte a proč by si měl někdo dát váš burger?

V současné době nabízíme různorodou nabídku burgerů a sendvičů, které pravidelně obměňujeme v závislosti na sezoně i momentálním rozpoložení týmu. Doplňujeme je hranolkami na vepřovém sádle a točeným vinohradským pivem. Zároveň si u nás člověk může dát ke snídani výbornou omeletu nebo sázená vejce se slaninou.

Jaké používáte suroviny a proč?

Používáme jen ty nejčerstvější a nejkvalitnější suroviny, pečou pro nás řemeslné pekárny, maso nám dodává Amaso, používáme kvalitní vybavení (grilujeme na grilu na dřevěném uhlí Josper) a všechno děláme s láskou a vizí ukázat, že i foodtruck může nabízet širší škálu jídel v restaurační kvalitě.

Co chystáte do budoucna?

Naší vizí je dál se učit samotným provozem, nabízet co nejkvalitnější jídlo, oživit scénu food trucků a především těšit zákazníky skvělým jídlem. Budeme doufat, že se v létě potkáme s lidmi častěji na různých festivalech a food festech.

Proč děláte právě tuto práci, a ne ekonomii, kterou studujete?

Jsme jistým způsobem samorosti. Přestože jsme studenti ekonomie, nikdy nás nelákala kancelářská práce, chtěli jsme dělat věci po svém a realizovat naše leckdy pro většinu bláznivé nápady a dotáhnout je do konce. Necháváme se ovlivnit věcmi, které nás baví, jimiž jsou bezesporu jídlo, pití a cestování.

Chcete znát kompletní menu tohoto amerického autobusu včetně logistických nákladů? Napište nám na ahoj@dejsiprostor.cz, nebo zavolejte na 608 100 051 a my vám to rádi řekneme.

Publikováno 20. 4. 2018
Zajímavé informace o prostorech 1x za měsíc ve vaší schránce