18 / 12 / 2017

LIVE SWEATERS & EMBLEMM spojily síly a my zajistili prostor

18 / 12 / 2017

Originální design, kvalitní látky a lokální produkce - Michal Richter, zakladatel Live Sweaters a Matěj Maňák, zakladatel EMBLEMM představují své módní kolekce ve společné prodejně přímo v centru Prahy.

Myšlenka otevření společného obchodu vznikla, když se Michal s Matějem potkali během letošního Czech Design Weeku. Na projekt měli omezené prostředky, nechtěli se vázat v řádu let a otevření se mělo stihnout ještě před Vánoci. S objevením vhodného prostoru pomohl Ivo z Dejsiprostor, návrháři během pár dní obchod zařídili a před pár dny otevřeli.

Pro módní značku je kamenný obchod hodně důležitý. "Smyslem je poznat zákazníky - v klidu posedět, popovídat si, vyslechnout si zpětnou vazbu - to vám sebelepší on-line shop nenahradí.", vysvětluje Michal. "Věříme, že dočasný obchod nám zároveň pomůže nastartovat prodej značky a časem si otevřít stálou kamennou prodejnu."

Obchod se nachází kousek od Václaváku, v prvním patře pasáže Černá růže. K mání jsou tady originální kousky z pánské a dámské kolekce na jaro, léto 2018. Michal s Matějem se na vás těší každý den od 11 do 19 ;)

Michal Richter, zakladatel Live Sweaters

"Celé to začalo návštěvou jednoho hipsterského krámku v San Franciscu. Tam jsem totiž objevil tak trochu jiný svetr. Barevnější, nápaditější. Prostě cool. Kamarádi mi ho po návratu do Prahy chválili, a oslovovaly mě díky němu i slečny. Obratem mi proto došlo, že takových svetrů chci víc."
Vhledem k tomu, že v Čechách Michal svetry nenašel, rozhodl se je sám vyrobit. Ten správný materiál hledal dlouho, až nakonec díky kamarádce objevil merino vlnu a po mnoha peripetiích nastartoval v Čechách výrobu.
"Live Sweaters k výjimečnému designu přidává ještě všechny ty skvělé vlastnosti merino vlny. Jsou to svetry, co vydrží roky, a prát je stačí jen jednou za pár týdnů. Svetry, které klidně budete ukazovat ještě i vnoučatům."

Matěj Maňák, zakladatel EMBLEMM

Bývalý finanční poradce, který se jednoho dne nadchnul pro myšlenku stát se návrhářem a vydělat si na svou první kolekci v zahraničí. Rozhodnutí padlo na město módy - Londýn, kde si prošel od bydlení přes Couchsurfing, večeření fazolí z plechovky až po práci v Porsche Design nebo Harrods. Po téhle škole se vrátil do Čech, aby představil svou první kolekci šátků, které navrhoval po londýnských kavárnách. Následovaly kabelky, dámské i pánské šaty a obleky. Dnes si jeho výrobky můžete prohlížet v Černé růži. 

Obě značky - Emblemm i Live Sweathers, se vyrábí výhradně v Čechách nebo na Slovensku. Zakládají si na originalitě, kvalitních látkách a šetrnosti k životnímu prostředí. 

Winter store LIVE SWEATERS & EMBLEMM - Černá Růže, Na Příkopě 853/12, vstup z Panské ulice v 1. patře.

Svetry trochu jinak - v LIVE SWEATERS & EMBLEMM Winter store Svetry trochu jinak - v LIVE SWEATERS & EMBLEMM Winter store Svetry trochu jinak - v LIVE SWEATERS & EMBLEMM Winter store Svetry trochu jinak - v LIVE SWEATERS & EMBLEMM Winter store Svetry trochu jinak - v LIVE SWEATERS & EMBLEMM Winter store Svetry trochu jinak - v LIVE SWEATERS & EMBLEMM Winter store