5 / 8 / 2021

Oživujeme pěší zónu u robotické vinárny Cyberdog

5 / 8 / 2021

Minulost, přítomnost i budoucnost na jednom místě. Na piazzetě v Nových Butovicích již delší dobu stojí na pomezí nové a staré zástavby futuristická robotická vinárna Cyberdog od Davida Černého. Lokalita s potenciálem potřebovala trochu nakopnout a tak jsme společně se společností Trigema dali hlavy dohromady a rozhodli se, že této lokalitě dodáme šmrnc a život.

Co přesně je Cyberdog? Technologicko-informační centrum s roboticky obsluhovanou vinárnou. Stavba je složena ze dvou pater. Svým tvarem má připomínat hlavu a tělo psa, materiálem vesmírnou loď z budoucnosti. Cyberdog je prostor dělený na robotické pracoviště, vozíkovou dráhu umístěnou nad místy pro návštěvníky a prostor s projekcí, kde se promítají ukázky ze světa technologií. 

Součástí pěší zóny je i dvanáctimetrová socha Trifot také od Davida Černého (stejně jako Cyberdog), restaurace Trifot a galerie Czech Photo Center. S Dejsiprostor vstupujeme na scénu jako propojovatel těchto různorodých konceptů s plánem oživit tuto část pěší zóny kousek od metra Nové Butovice a vytvořit tak příjemné prostředí pro místní komunitu a návštěvníky. Tímto děkujeme i IPR Praha za zapůjčení židlí a stolků, u kterých se můžete pohodlně usadit.

Nyní můžete na místě potkat červený "drinktruck" od Vinohradského pivovaru, který se ujal i provozu Cyberdoga. Přijdtě si vychutnat poctivě načepované pivko či skleničku vína od vinařství Dog in Dock, a nebo různé míchané drinky a domácí limonády. Charizmatická parta barmanů s pravidelným kulturním programem v podobě pouličních buskerů, menších koncertů či letního kina, vám zpříjemní odpoledne. Že to na pražských sídlištích nezažijete? Věříme, že jen z nedostatku příležitostí.

Jsme otevřeni denně od 13:00 do 22:00.

Budeme se na vás těšit! 

Oživili jsme pěší zónu u robotické vinárny Cyberdog | Dejsiprostor Oživili jsme pěší zónu u robotické vinárny Cyberdog | Dejsiprostor Oživili jsme pěší zónu u robotické vinárny Cyberdog | Dejsiprostor Oživili jsme pěší zónu u robotické vinárny Cyberdog | Dejsiprostor Oživili jsme pěší zónu u robotické vinárny Cyberdog | Dejsiprostor Oživili jsme pěší zónu u robotické vinárny Cyberdog | Dejsiprostor Oživili jsme pěší zónu u robotické vinárny Cyberdog | Dejsiprostor