1 / 3 / 2018

Jak jsme pomohli osídlit vily na Letné

1 / 3 / 2018

V Dejsiprostor nezůstáváme jen u pronájmu prostorů na eventy a pop-up obchody. Našim klientům pomáháme řešit i hodně specifické požadavky - například místa pro práci, galerii nebo showroom.

Koncem roku nás potěšila spolupráce se dvěma kreativními klienty - architekty z Collaborative Collective (CollColl) a týmem z Forbidden Spot. Oběma jsme pomáhali najít alternativní prostory, kde se usídlit. Jedni opouštěli krásnou kancelář na Malé Straně z kapacitních důvodů, druzí se stěhovali z budovy Orca před její rekonstrukcí.

Požadavkem byly kreativní, cenově dostupné prostory s flexibilními podmínkami pronájmu a v zajímavé lokalitě. V té době byly k mání 3 vily na Letné, které developer Lordship pronajímá do doby, než bude rozhodnuto o dalších územních změnách v této lokalitě. Ivo z Dejsiprostor nabídnul oběma firmám prohlídky a zanedlouho se jednalo o pronájmu. Vily se nachází na území mezi Hradčanskou a Letenským náměstím. Budovy nejsou v prvotřídním stavu, zato ale nechávají prostor kreativitě.

Forbidden Spot zde chystá komunitní prostor, včetně umělecké galeriie, showroomu a obchodu pro svou značku Life is Porno. Prozkoumejte originální nápady Forbidden Spot na jejich Instagramu.

CollColl našli ve vile zázemí pro všechny členy platformy. CollColl je sdružení architektů a designérů, kteří od roku 2008 nasbírali pestrou škálu neobyčejných projektů - design porcelánu, hmyzí hotel, interiéry klubu Le Valmont, bistra Špejle nebo bytu s taneční tyčí, kancelářské fitouty, rekonstrukce obytných domů či návrhy řešení veřejného městského prostoru. Projekty vedou od první skici až po realizaci.

Každý z členů je osobnost a má svůj styl a specializaci. Dohromady ale tvoří neobvykle kreativní spolek, který se nebrání složitým až experimentálním zadáním a požadavkům. Snaha je, aby měl jeden každý projekt vtip, chytrost, která ho posune dál. Architektura je totiž podle nich "přístup k řešení problému a je jedno, čeho se ten problém týká". 

Pokud chystáte nový stánek, obchod nebo kancelář, určitě můžeme tenhle tým doporučit.

Jak jsme pomohli osídlit vily na Letné Jak jsme pomohli osídlit vily na Letné Jak jsme pomohli osídlit vily na Letné Jak jsme pomohli osídlit vily na Letné Jak jsme pomohli osídlit vily na Letné