8 / 8 / 2017

Zaplnili jsme letní Galerii Mánes - zázemí tu našel Reebok Experience Store

8 / 8 / 2017

Reebok Experience Store oživil na 5 letních týdnů velkolepé prostory Galerie Mánes.

V rámci projektu Reebok Experience Store se podařilo nevšední propojení kulturního světa se sportovním. Realizaci konceptu má na svědomí agentura MKMA, specialista na retailové marketingové eventy pro sportovní značky.

Prostor zahrnuje pop-up obchod a gym, do kterého mají návštěvníci možnost zavítat od 24. 7. do 4. 9. 2017. V Reebok Experience Store si můžete prohlédnout, vyzkoušet a nakoupit věci z nejnovějších kolekcí nebo si zasportovat pod dohledem trenérů.

Na příběh zrodu Reebok Experience Store jsme se zeptali Jaroslava Kruckého z MKMA.

"Projekt Reebok Experience Store se začal tvořit už v březnu tohoto roku, kdy jsme byli přizváni do tenderu od našeho oblíbeného klienta - firmy Reebok.

Celý projekt byl postaven hlavně na exkluzivní lokaci. S tímto jsme se obrátili na pana Iva Suchomela z Dejsiprostor.cz. Po pár meetinzích a rešerši vhodných obchodních prostor v centru Prahy klient velice dobře zvolil navrhovanou Galerii Mánes.

Galerie Mánes pro nás znamenala výzvu:

- funkcionalistická stavba z roku 1928, zapsaná v Seznamu kulturních památek ČR,

- lukrativní lokalita s vysokým trafficem nejen turistů, ale také sportovců – běžců a cyklistů,

- velké výlohy, nasměrované přímo do frekventované Myslíkovy ulice a na náplavku, kudy se díky velkému zájmu nedá v pátek a sobotu večer téměř projít,

- opravdu exkluzivní, dech beroucí prostor hlavního sálu, který je možné si lehce přizpůsobit.

Zadání bylo jasné – vytvořit exkluzivní pop-up store s gymem, kde se bude zákazník dobře cítit a bude zde mít možnost si zdarma zacvičit lekce různých sportů. Vše samozřejmě podtržené stylem Reebok.

Sportovní část moc dobře známe, navázali jsme na předchozí 3 ročníky Reebok tour, zde tedy nebyl problém. Potřebovali jsme ale skloubit galerijní prostředí se sportem – nemluvím o např. navoněném golfu a lidech v luxusních polo tričkách, řeč je o tzv. tough fitness – CrossFit, Combat tréninky.

Rozhodli jsme se tedy Galerii rozdělit na více prostor:

- hlavní sál – samotný store,

- přepažené prostory s nižším podhledem – CrossFit a Combat gym,

- prostory v -1. patře – studiové lekce s výhledem na Národní divadlo.

Centrum RES tvoří výrazná pokladna v zadní třetině sálu, funguje jako infopoint a CountryLife healthy bar, kde si může zákazník koupit zdravou svačinu. Sportovní povahu pak podtrhuje náš bikeblender – cyklomixér, na kterém si mohou návštěvníci vlastní silou – šlapáním na kole – umixovat své smoothie. Okolo pokladny je rozprostřená chill-out zóna – luxusní nábytek od našeho partnera – české firmy TON.

Dominantou celého prostoru jsou čtyři velké, 2,5m x 2,5m krychle, které tvoří potřebný galerijní prvek. Každá krychle reprezentuje svou sportovní kategorii a jsou jí přidruženy stěny s oblečením. Tyto stěny odkazují svým vzhledem na tzv. peg board – cvičební pomůcku (nejen) crossfiterů a zároveň poskytují dostatek variabilního prostoru k vystavení TOP zboží Reebok z každé kategorie.

Hlavnímu prostoru je přidružený vybavený CrossFit gym, ve kterém najdete velkou klec na shyby, olympijské osy, kotouče, kettlebelly – prostě vše, co ke CrossFitu patří. Když zrovna neprobíhá lekce, je gym volně přístupný všem, kteří si u nás chtějí zacvičit."

Líbí se vám nápad? Běžte si do Mánesu zacvičit, nakoupit vybavení nebo se jen kouknout na super koncept, který v Čechách nemá obdoby - máte čas do 4. září.

Inspiroval vás projekt a potřebovali byste pomoct s pronájmem nevšedních prostor pro váš nápad? Dejte nám vědět, originální obchodní prostory jsou naše parketa.

Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes Reebok Experience Store - umění pohybu v Galerii Mánes