30 / 9 / 2020

Roots BBQ: úspěšný příběh středotexaského barbecue

30 / 9 / 2020

Návrat k tradičním hodnotám a poctivým postupům v přípravě toho nejchutnějšího barbecue a četné zkušenosti z oblasti gastra. To je Roots BBQ – recept na pravé americké barbecue, které představili majitelé firmy Daniel Piterák a Tomáš Drastík (na fotografii vpravo). Před otevřením první pobočky dokonce strávili půl roku studováním té správné přípravy nefalšovaného barbecue.

Věděli jste mimochodem, že tenhle 150 let starý recept původně připravovali čeští a němečtí emigranti v Texasu ze zbytků neprodaného masa? Nebo že 85 km od texaského Austinu dokonce stojí osada s názvem Praha, kterou založili v roce 1854 právě čeští emigranti?

Tomáš s Danielem se inspirovali tímto ikonickým středotexaským stylem přípravy masa, který po našich předcích přivezli zpátky do „naší“ Prahy a vypilovali ho přímo k dokonalosti. „Věříme, že ani v dnešní zrychlené době nedokáže nic nahradit poctivou čtrnáctihodinovou přípravu masa na ohni a kouři z dubového dřeva“, říká Tomáš, s jehož kulinářským umem jste se mohli setkat ještě před otevřením Roots BBQ. Má zkušenosti nejen z nóbl restaurací, food festivalů, ale i s rozjížděním nových gastronomických projektů. Teď se ale naplno věnuje přípravě toho nejlepšího na dřevě a kouři vyuzeného masa, které můžete v Praze ochutnat.

Ostatně, přijďte se přesvědčit na vlastní chuťové buňky, a to do nákupního centra Stromovka na Letné, kde kluci zakotvili v streetfood POP-UP zóně PARKet, a my byli moc rádi u toho.

Roots BBQ: středotexaské barbecue nově na Letné Roots BBQ: středotexaské barbecue nově na Letné Roots BBQ: středotexaské barbecue nově na Letné