7 / 9 / 2020

Našli jsme prostor pro druhé Rybistro v Praze

7 / 9 / 2020

Druhá pobočka Rybistra je na světě. Tentokrát zakotvila na pražské Letné, jako součást gastro zóny PARKet v obchodním centru Stromovka.

Legendární rybí bistro z „Jiřáku“ netřeba dlouze představovat. Specializují se tu na prodej kvalitních čerstvých ryb a rybích pokrmů, po kterých se olizují nejen místní, ale i kdejaký ten turista. Nabídka je tvořena převážně mořskými rybami a dary moře, ale na své si přijdou i milovníci ryb sladkovodních. Za sklem vitríny tak dle aktuální nabídky naleznete nejrůznější potvory, od pstruha až po mečouna. Na suchu vás tu taky nenechají, a tak můžete skvělé tygří krevety zapít třeba sklenkou Sauvignonu.

Majitelem Rybistra je Radek Ficza. Práce s čerstvými rybami je pěkná řehole a je vidět, že tohodle chlapíka to prostě baví. A to zase baví nás. Rybistro má příběh, koule, šmrnc a majitele, kterého najdete většinou přímo za pultem. Můžete mu tak osobně pochválit jednu z jeho rybích specialit, nebo jeho decentní rybí odér.

My v Dejsiprosor jsme Radka oslovili na spolupráci v rámci projektu PARKet v obchodním centru Stromovka, který jsme na míru vytvořili pro společnost Lordship. Kromě celého konceptu PARKetu, který se nachází v 1. patře OC na ploše 900 m2, jsme měli na starost i exkluzivní pronájem všech jednotek. Hlavní ideou PARKetu je v klasickém obchodním centru vytvořit místo s kvalitním gastrem, kávou, barem a doprovodným kulturním a hudebním programem. To vše v industriálním prostředí s důrazem na zeleň. Rybistro si tu nakonec ulovilo pěknou jednotku 38 m2 a vyšvihlo tu svou druhou prodejnu v Praze. A zase je na co koukat. Designem patří Rybistro na PARKetu určitě k tomu nejlepšímu, co v OC Stromovka najdete.

Přijďte se přesvědčit na vlastní oči, ochutnat nějakou tu mořskou pochutinu, nebo si nechte zabalit čerstvou rybu s sebou a potrapte se doma na jednom z receptů od Jamieho Olivera. Radek Ficza, který je tu dnes jak ryba ve vodě, vám určitě rád poradí, jak vykostit a s čím servírovat. Bon appetit!