Příběh vzniku našeho oblíbeného prostoru Etnosvěta, aneb “Lehce se to vymklo”

V docházkové vzdálenosti od metra I.P. Pavlova najdete místo se skvělým jídlem, příjemnými lidmi a inspirativními prostory. Ideální svět? Etnosvět!

Budova Etnosvěta zahrnuje dvoupatrovou restauraci se zahrádkou a moderní konferenční prostory. Jak celý projekt vzniknul a kdo je jeho autorem nám prozradila Míša Dvořáková z Etnosvěta. 

Co bylo dříve v prostoru Etnosvěta?

Adrese Legerova 40 byla dříve známá díky VZP, takže všude kanceláře, přepážky, atd. Prostory tak prošly totální destrukcí a rekonstrukcí, než získaly dnešní podobu. Navíc, první myšlenkou byla franchisa, konkrétně restaurace s pivem a českou kuchyní, jako např. Kolkovna nebo Potrefená husa. Pak se to “lehce vymklo” :))

Jak vzniknul Etnosvět?

Andrej Zaitsev si řekl, že chce otevřít restauraci, a jeho společník mu navrhl vegetariánské zaměření. Andrejova první reakce byla ve smyslu “jsi blázen?!”. Rozhodnutí dal ale čas, a tak si řekl, že “zkusí” být vegetariánem, aby pochopil, o co vlastně jde. Je to cca 6 let a je jím dodnes :) Tak vznikla 2 patrová vegetariánská restaurace, plná prvků z různých koutů světa, a to jak na talíři, tak v interiéru. Etnosvět je o propojování různých kultur, národností, lidí... a tak k restauraci patří ještě 1. patro, konkrétně 180 m2 konferenčních prostor, kde se konají různá pracovní i volnočasová setkání, ať už jde o školení, semináře, workshopy, ale také jógu nebo různé společenské hry.

Kdo jsou vaši zákazníci?

Z jedné strany jsou to jednotliví hosté, kteří jsou otevřeni poznávání a objevování nových chutí. Jednoduše, chceme ukázat, že lze uvařit fantastické jídlo bez masa. Druhá rovina je zmiňované 1. patro - zde je to o lidech, které zajímá vzdělávání, osobní rozvoj, networking, plánují teambuilding, oslavy, večírky, atd.

Co plánujete do budoucna?

Růst, posouvat se kupředu. Zároveň teď vzniká projekt s novou dimenzí zábavy, se kterým budeme úzce spolupracovat v rámci gastronomie. A věřte mi, i tam budou velmi zajímavé prostory… ;)

Kdo má na svědomí existenci a chod Etnosvěta?

Náš tým je plný různých národností, což jen podtrhává myšlenku týkající se propojování kultur a lidí. Každý Etnosvěťák přináší kousek sebe a společně tak tvoříme příběh Etnosvěta. Už jsem zmiňovala také Andreje Zaitseva, totálního nadšence a skvělého člověka, který je základním kamenem celého projektu. To on dal nám všem důvěru a věřím, že se mu to vyplácí :))

Etnosvět je projekt, a to nejen o jídle, ale především o zážitku. Ať už u nás jíte, slavíte, vzděláváte se, chceme, abyste odcházeli s pocitem “Pááání, super! Sem se ještě vrátím…” :) Na tomto pocitu pracuje celý tým: v kuchyni, na place, v kanceláři…tak pokud chcete nějaký “Páááni, super!” ráno, poledne, večer, noc, zažít, dejte mi vědět :)

Na stránkách Dejsiprostor.cz najdete konkrétní nabídku pronájmu restaurace se zahrádkou i konferenčních prostor

Publikováno 7. 11. 2017
Zajímavé informace o prostorech 1x za měsíc ve vaší schránce