Vyhlášené dobroty z Ostravy na vaše akce

Rodinná tradice, poctivá práce a hlavně skvělé dorty! Seznamte se s Ollies, rodinným podnikem, který se od domácího tiramisu dopracoval k velkovýrobě sladkých i slaných dobrot.

Tereza s Jakubem z Ollies nás na společné schůzce okamžitě zaujali - a to nejen dorty, které nám donesli:) Jejich produkce je jednoznačně originální a výjimečná svou kvalitou. Důkazem je rostoucí popularita a rozsah aktivit, které vám přiblížíme v následujícím článku.

Na začátku příběhu stál rodinný recept na tiramisu

V roce 1999 založila v kuchyni panelákového bytu svou cukrářskou firmu Olga Gondková spolu se svým manželem Ivem. Business odstartoval rodinný recept na tiramisu, díky kterému se Gondkovi proslavili po celé Ostravě. Při návštěvě kavárny v supermarketu se manželé dohodli s majitelem, že mu dodají pár kousků italského dezertu, na kterém si doma pochutnávají. Přestože cena byla na tehdejší poměru poměrně vysoká kvůli použití originálních surovin, prodala se první várka během několika chvil.

Kvalitní novinka se rychle rozkřikla, s rostoucí poptávkou se rozšiřovala nabídka a Gondkovi nastartovali cukrářské podnikání.

Od roku 2009 se zapojili do podnikání i děti Tereza s Jakubem. Dcera se synem postupně převzali otěže firmy a jejich činnost se úspěšně rozrůstá. Tereza má na starosti výrobu produktů od prvotního nápadu po výrobu a logistiku. Jakub vede marketingové aktivity, obchod, PR a zabývá se novými investicemi. Důležitá strategická rozhodnutí řeší celá rodina společně.

Jak ale zmínil pan Gondek při přebírání ceny Rodinná firma roku 2016, podnik stojí na spolupráci všech zaměstnanců: „Velice si vážíme tohoto vysokého ocenění, které přináleží každému našemu zaměstnanci, neboť to jsou právě oni, kteří na úspěchu našeho podnikání mají největší podíl.“

Ostravské speciality si získaly oblibu i za hranicemi Moravskoslezského kraje

Ollies zaměstnávají okolo 100 zaměstnanců, provozuje 4 cukrárny a 2 bistra v Ostravě a Olomouci. Momentálně firma expanduje do Prahy, kde otevřela bistro v Balbínově ulici a dobroty od Ollies jsou od června k dostání také na pražském gastro pop-up marketu Manifesto.

Kromě kamenných prodejen využívá značka i pojízdné cukrárny. Na veletrhy, festivaly, firemní i sportovní akce vozí Ollies své výrobky v karavanu i na zmrzlinovém retro kole. Během okamžiku smontují vlastní stánek do podoby stylové prodejny.

Výrobu cukrářských výrobků doplňují cateringové služby v regionu i mimo něj. Ollies dodávají rauty, sladké a slané občerstvení na konference, přednášky, večírky a další malé i velké akce. Catering vždy přizpůsobí na míru klientovi a jeho peněžence. Jídlo ale nikdy nesmí ztratit na kvalitě a vizuální dokonalosti.

Značnou část poptávky tvoří nevěsty, kterým Ollies zajišťují svatební dorty a sladkosti od vymyšlení designu až po dopravu přímo na svatební lokaci.

V Ollies jsou srdcaři

Cukrařinu vnímají jako rodinnou tradici a poctivé řemeslo. Od domácky vyrobeného dezertu se proměnili ve velkou a známou firmu.

„Na začátku to nebyla žádná plánovaná cesta, jak vybudovat rodinnou firmu. Bereme to jako živý důkaz, že je možné v dnešním světě takovýto model podnikání začít zcela z ničeho a někam dojít. Správa a rozšiřování rodinného majetku nás naplňuje i po emoční stránce. Jsme nekonečně vděční za pocity, které vidíme v reakcích spokojených zákazníků. Vytvořit ekonomické výsledky je skvělé, ale přičinit se o pozitivní změny v životě druhých, je ještě lepší.“ říká Ivo Gondek.

Do budoucna chystají Ollies další expanzi, nové služby i technologie výroby. Rozhodně je na co se těšit;)

Sháníte špičkové občerstvení na vaší akci? Dejte nám vědět, domluvíme pro vás nabídku od Ollies podle vašich přání.

Publikováno 14. 6. 2018
Zajímavé informace o prostorech 1x za měsíc ve vaší schránce