Hravé občerstvení na míru od MUSA Catering
Hrajeme si s chutěmi, tvary i barvami. Podle toho, jaká nám zrovna do kuchyně vstoupí múza.
Jak celý koncept Musa catering vzniknul a kdo za ním stojí?
Zakladatelkou Musa catering je Zuzana Vencourová, které se podařilo přetavit její vášeň pro gastronomii ve vlastní podnikání. Celé to vzniklo tak, že Zuzanu bavilo vařit a organizovat cateringy. Od prvních akcí pro kamarády se přesunula ke komerčním zákazníkům a pak firma postupně rostla. Byla to náročná, krásná a zajímavá cesta.
„V začátcích jsme fungovali jako klasický catering. Měli jsme své pevné menu a to nabízeli. Jenže čím více akcí jsme objeli, tím jsme to viděli jasněji. Není konference jako konference. Každá akce má své téma, styl i náladu a pokud má vše ladit, tak jídlo do ní musí dokonale zapadnout. Dnes proto máme oči dokořán a na každého spoustu otázek. Pak teprve vymýšlíme a tvoříme.“, říká Zuzana.
Co všechno vyrábíte a v čem jste dobří?
Naši zákazníci nejvíce oceňují, že na každou akci pohlížíme individuálně. Protože každá akce podle nás jiná je. Volbou prostoru, tématem, náladou hostů nebo třeba ročním obdobím. A přesně v duchu toho pak s jídlem kouzlíme.
I když je to složitější, než mít pevné menu, jako klasické cateringové firmy, nám to takto vyhovuje – nebaví nás totiž pořád dělat stejné věci. Některá jídla tak vznikají unikátně pro konkrétního klienta. Dělali jsme třeba hranaté kanapky pro kubistickou výstavu, polévky ve zkumavkách na event o virtuální realitě i velký raut v čistě firemních barvách.
Myslíme si, že je důležité mít vyladěný dekor a celkovou náladu cateringu...používáme přitom čerstvé ovoce, květiny i nečekaná aranžmá. A i díky tomu naši hosté často žasnou.
Na jaké akce nejraději zajišťujete občerstvení?
Možná to zní po těch letech neuvěřitelně, ale nás baví opravdu každá akce. Když vidíme, jak se lidi u dobrého jídla rozzáří a užívají si momentu „tady a teď“, dokáže nás to nabít na celý den. A je jedno, jestli je to akce pro pár kolegů nebo raut pro 150 hostů.
Z hlediska kreativity nás hodně baví akce na míru, s konkrétním tématem a v zajímavém prostředí. Rádi si pak hrajeme s chutěmi, tvary a barvami. Podle toho, jaká nám do kuchyně zrovna vstoupí múza.
Co chystáte do budoucna?
Před měsícem jsme se přestěhovali do nové provozovny v Karlíně, teď se v ní zabydlujeme a momentálně se chystáme vařit pro více karlínských firem a hipsterů :). Máme ještě další snové plány, na kterých už pracujeme, ale ty jsou zatím tajné.
Proč děláte catering a nepracujete třeba v bance?:)
Jídlo je něco, čím žijeme, co nás baví a dává nám smysl: věříme, že může ovlivnit náladu každého dne a učinit lidi o něco šťastnější. Že se přitom dostaneme na různorodá místa a potkáváme zajímavé lidi, je příjemný bonus...
Už jsme říkali, že celý catering je jedna velká výzva? Sladit všechny aspekty, aby byl zákazník spokojený, je náročný úkol pro celý tým a velká škola profesního i osobního rozvoje. Proto catering tak milujeme <3